PERSEMBAHAN K POP DI TEGUR MUFTI PERAK

on Wednesday, May 30, 2012

Kuala Terengganu, Persembahan artis korea ( k pop) telah mengundang kemarahan Mufti Perak iaitu Tan Sri Harussani Zakaria.

Jelas Tan Sri. perhimpunan itu bertujuan baik kerana unutuk menyatukan golongan belia, namun tidak seharusnya perhimpunan itu di cemari oleh persembahan yang kurang sopan dari segi aksi serta pemakaiannya.

Tambah beliau lagi sekarang kita bertungkus lumus untuk membentuk ahlak yang baik untuk para belia kita bukan nya menambah lagi masalah yang ada. harap pihak yang menganjurkan program ini mengambil serius dalam masalah ini.

 Kita harus bertindak dengan baik, mungkin boleh digantikan dengan aktiviti lain lebih positif yang boleh menarik minat golongan belia.

Jangan hanya untuk dapatkan sokongan dan kedudukan sahaja; bimbang nanti ada orang nak dapat sokongan tapi sebaliknya tak disokong pula,” katanya mengulas kritikan segelintir pihak berhubung persembahan artis K-Pop pada perhimpunan itu yang tidak sesuai dengan budaya negara ini kerana artis berpakaian menjolok mata.

sumber
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© uncledoy | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO